Op vakantie naar de zon

Op vakantie naar de zon, dat willen we allemaal wel, op z'n tijd. De zinderende hitte van de zonnestralen op je bleke Hollandse huid voelen, doet veel voor een mens. Van de blanke winterhuidjes langzaam naar een gezonde bruine tint, met sprankelende sproeten - op een strand met cocktails in de hand en mooie mannen en vrouwen overal om je heen op het strand. Een droombeeld, daarom is het niet vreemd dat menig mens regelmatig wegdroomt bij de gedachten aan verleidelijke plaatjes en foto's van dromerige vakantiebestemmingen waar de zon altijd schijnt en de temperaturen niet onder de twintig graden kruipen. Een warme zonvakantie is een veelvoorkomende wens op het vakantielijstje van de harde Nederlandse werker. We worden maar al te graag beloond met een exotische warme vakantie in een sfeervol vakantieland.

source: stock.xchng
Op zoek naar de zon
Binnen Europa zijn er verschillende vakantielanden die geschikt zijn voor gegarandeerd zongenot. Vooral Turkije is in de laatste jaren een van de meest geliefde zonvakantiebestemmingen voor Nederlanders op reis geworden. Maar als vanouds zijn ook Frankrijk, Spanje en Italie nog steeds bijzonder in trek. In de lente en vroeg-zomermaanden in het ook goed vertoeven in de zuidelijke landen, zoals Egypte en Marokko. Vanaf juli en augustus lopen de zontemperaturen hier dan zo hoog op dat het voor de meeste Nederlandse toeristen niet meer zo lekker is. Dit geldt ook voor het Europese zoneiland Malta, waar het in de maanden oktober tot juni aangenaam is met een temperatuur van rond de 25 graden en vrijwel voorzien van een zongarantie.

Exotische zonbestemmingen
Maar niet alleen binnen Europa gaat de zon op, natuurlijk. Ook en juist gaan veel zonliefhebbers op zoek naar de warmte onder het Zuidelijk halfrond. Onder de evenaar worden de Nederlandse seizoenen gespiegeld. Zo is het zomer tijdens de Nederlandse winter als je in Kaapstad in Zuid-Afrika bent. Andere zon-gegarandeerde bestemmingen in Afrika zijn bijvoorbeeld Mozambique, Kaapverdie en het exotische eiland Madagascar. Let bij Afrikaanse bestemmingen wel altijd even op, hoe het staat met eventuele politieke spanningen en laat je goed inenten. Een voorbereide reiziger telt voor twee!
Ook Azie en Zuid-Amerika hebben veel zon en schoonheid te bieden voor een warme zonvakantie. Naast de klassiekers van Australie en Nieuw-Zeeland reizen ook wel warmte-liefhebbers naar Mexico, Bolivia of Argentinie. En in Azie is Thailand een van de ongekende toeristische zonbestemmingen. Toch iets meer budget op vliegvakantie? Dan zijn leuke en verrassende zonbestemmingen binnen Europa ook Cyprus, Portugal, Tunesie (ook hier geldt weer de hitte zomer in juli en augustus), Kreta en de vers-ontdekte stranden aan de kust van Kroatie en Slovenie.

Zonbestemmingen: