Op wintersport vakantie in de sneeuw?

Een van de meest geliefde vakantiereizen zijn de welbekende besneeuwde wintersportvakanties. Ieder jaar gaan er rond de 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Daarvoor kiezen ze dan veelal bestemmingen uit in het uitgestrekte berglandschap van de Alpen. Deze bergformatie staat bekend om zijn Europese wintersportmogelijkheden. De Alpen strekken zich uit over Frankrijk, Monaco, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Slovenië, Duitsland en Liechtenstein. Naast het sporten op besneeuwde bergtoppen, is het après-skiën ook zeer geliefd.

Het wintersportseizoen gaat eind november van start en loopt tot en met april, afhankelijk van de wintersportlocatie.
Met het vliegtuig op wintersport wordt de laatste jaren steeds populairder om de welbekende stress in de auto op overbevolkte wegen en in besneeuwde gebieden te vermijden. En om vervolgens bovendien uitgerust op de ski’s te staan.

alpen
source: stock.xchng
Waar op wintersport?

Bekende wintersport hotspots in Europa zijn Italië, het Franse Chamonix (waar de welbekende Mont Blanc de top van de Alpen markeert) en het geliefde Davos in Zwitserland.
Het meerendeel van de Nederlanders kiest ieder jaar toch klassiek voor Oostenrijk, een onder de Nederlanders bijzonder geliefd wintersportland.

Minder bekende, maar niet minder mooie en leuke bestemmingen zijn het Noorse Lillehammer, alwaar iedere winter(sport)liefhebber zonder problemen zijn hart kan ophalen aan de sneeuw en de natuurschoonheid die Noorwegen te bieden heeft.
Scandinavië heeft tegelijkertijd nog meer in de aanbieding en wordt ook steeds populairder als wintersportbestemming. Zo staat het Finse Lapland al jaren symbool voor de thuishaven van de kerstman met zijn arreslee en rendieren.

Maar ook buiten Europa komen wintersporters gemakkelijk aan hun trekken in het reusachtige Andes gebergte. Zo staat het uitgestrekte Argentijnse Bariloche gebied niet voor niets op het wintersportlijstje van het koninklijk huis.
Een van de meest bekende en beruchte ski-oorden ter wereld is het Amerikaanse Aspen, gelegen in de deelstaat Colorado. Alle internationale bekende en onbekende glamour verzamelt zich hier ieder wintersportseizoen. Aspen beschikt dan ook over meer dan 330 verschillende skiroutes en vele aanvullende wintersportmogelijkheden.


Wintersport vliegtickets vergelijken?


Voor wintersportgenot vlieg je het beste naar Inssbrück of Salzburg voor de Oostenrijkse Alpen, Genève (voor de noordelijke Alpen en Zwitserland), Nice (voor de zuidelijke Franse Alpen), Milaan (voor Italiaanse wintersport), Malaga (voor de Spaanse Sierra Nevada), Friedrichshafen in Duitsland, naar Oslo of Bergen in Noorwegen, Stockholm in Zweden of Helsinki in Finland.

Of vlieg buiten Europa naar Bariloche (voor wintersport in Argentinië) en naar Aspen in de Verenigde Staten, alwaar je bijna de piste op kan rollen vanuit het vliegtuig.