Zin in een kort weekendje weg?

Tegenwoordig is een vlucht met een vliegtuig zo geboekt en sta je voordat je het weet aan de andere kant van de wereld. Tenminste, als je daar zin in hebt natuurlijk. De afgelopen decennia zijn we namelijk veel meer en steeds verder gaan reizen. Onze moderne communicatiemiddelen maken het mogelijk dat we vrijwel ieder moment van de dag bereikbaar zijn. Handig en praktisch, maar logischerwijze hebben we daardoor ook vaker de drang te ontvluchten uit ons drukke bestaan.
Een weekend weg is dan ook een perfecte oplossing om eens even een paar dagen alles te vergeten en de dagelijkse beslommeringen de rug toe te keren. Met auto op pad in eigen land, of toch een weekend tripje boeken naar wereldsteden zoals Parijs, Londen of Berlijn? Voor hetzelfde geld dat je bij de bed and breakfast in Appelscha aankomt, heb je een retourvlucht naar Barcelona te pakken.

source: stock.xchng

Hoe op weekend trip?

Het vliegtuig is het vervoermiddel bij uitstek wat betreft weekendtripjes. Door het korte tijdsbestek dat een vlucht in beslag neemt is het uitermate geschikt voor kortere reisperiodes, zoals weekenden. Alwaar een autorit naar Spanje bijna een dag in beslag neemt, kost het met een vliegtuig maar een paar uurtjes aan kostbare tijd.
Zo kan je je na enkele uren al in het historische Museumquartier in Wenen bevinden, kan je het Okapi paleis in Istanbul bewonderen of de flamenco dansen in Madrid. En dat allemaal in een weekend! Met het vliegtuig op weekendtrip is dus helemaal niet zo'n gek idee.

Stedentrips zijn vaak favoriet onder de weekend vakantiegangers, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden te overwegen. Regio’s of onbekendere kleinere steden zijn ook leuke bestemmingen voor een weekend weg. Daar waar we vroeger allemaal massaal in Center Parks huisjes zaten te gourmetten met de familie tijdens een weekendje weg, kunnen we tegenwoordig ook lekker gaan fietsen in de Belgische Ardennen, wandelen door de Zwitserse Alpen of decadent tafelen in Venetië.


Prijzen van vliegtickets vergelijken?


Vind het goedkoopste en voordeligste vliegticket voor top weekend bestemmingen zoals stedentrips naar Londen, Parijs of Berlijn. Zoek de beste vliegtickets voor een
weekend weg naar Rome, Milaan, Barcelona, Madrid, Istanbul en Wenen. Of voor regio's zoals Luxemburg vlieg je naar Luxemburg-Stad, naar Marseille voor de Franse Provence, via Milaan-Bergamo lig je snel aan de Italiaanse meren of vlieg naar Düsseldorf voor genot aan de Duitse Moezel.

Bijzondere weekentrip bestemmingen: