Stedentrip

Een stedentrip is feitelijk niet meer dan een reis die zich beperkt tot een reisbestemming: namelijk een specificieke stad. De stedentrip heeft meestal als doel, om in een kalm tempo en op een rustige, lekkere manier een begrenst gebied te ontdekken. De meeste stedentrippers gaan bijvoorbeeld binnen de stad op pad - musea bezichtigen, de lokale lekkernijen versnaperen, het veelal bruisende nachtleven ontdekken, op kleine ontdekkingstochtjes in en rondom het stadscentrum en proberen zo in een vrij korte tijd zoveel mogelijk van de stad te ontdekken.

source: stock.xchng
Waarom op stedentrip?

Wil je er ook eens tussen uit, een korte reis, een lekkere mini-vakantie? Een stedentrip is een goede soort van vakantie als je op zoek bent naar een korte vakantie, een weekend trip of een weekje vakantie voor tussendoor. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Een stedentrip is ook perfect voor een langere vakantie, waartijdens je dan de stad als een uitvalbasis kan gebruiken. Zo gaan ieder jaar veel jongeren en ouderen op stedentrip naar een stad waar ze de taal willen leren. Leer Engels in Londen of New York, verdiep je Frans in Parijs of krijg het Spaans eens onder de knie in Barcelona.
Het voordeel van een stedentrip is dat je je in een relatief korte tijd goed thuis gaat voelen in een nieuwe omgeving. Steden zijn meestal wat gezelliger en levendiger dan het rurale platteland en daarom een perfecte locatie om vanuit op ontdekkingstocht te gaan.


Ga op stedentrip naar...

De klassiekers zijn Parijs, Londen of Berlijn. Of vlieg wat zuidelijker voor mediterraan genot in Rome, Barcelona of Madrid. Maar op stedentrip of vakantie kan je ook naar minder bekende en even zo interessante steden, zoals het Tjechische Praag, het Hongaarse Boedapest, de culturele hoofdstad van Oostenrijk Wenen, het Zweedse Stockholm of het Franse Avignon.
En dan hebben we nog niet eens Kopenhagen (in Denemarken), het Franse Bordeaux, Porto, het Portugese Lissabon of het Belgische Brussel genoemd! Stedentrippen kan altijd en overal!