Singlereizen

Je bent single, alleenstaand of je beschikt simpelweg je niet over een partner. En natuurlijk heb jij ook zin om op vakantie te gaan. Helaas gaan je vrienden al samen met hun liefjes op vakantie en ben jij op jezelf aangewezen als het om een aantal weken lekker weg gaat. Maar je hebt ook niet zoveel zin in je eentje door de woestijnen van Egypte of de tropische jungles van het Amazonegebied te trekken. Je wilt juist graag ontspannen met een reismaatje, of zelfs meerdere.

source: stock.xchng
Op singlevakantie
Dan zijn singlereizen precies iets voor jou. Tegenwoordig springen vele reismaatschappijen slim in op het grote aantal singles en bieden velen speciaal op maat gesneden singlereizen aan. Groepen van jonge twintigers en dertigers tot aan alle mogelijke leeftijden trekken collectief naar een culturele trekpleister (bijvoorbeeld om cultuur en stijl te ontdekken in Milaan). Zo kan je heel doelgericht met een groep van alleenstaanden op vakantie binnen je leeftijdscategorie. Maar je kan er ook voor kiezen met een diverse groep aan alleenreizigenden te reizen - die misschien puur toevallig alleen op reis zijn en de partner hebben thuisgelaten.

Niet alleen op reis?
Een andere optie als je geen trek hebt in een singlereis is het zoeken van een reismaatje. Deze zoektocht kan tegenwoordig - zoals zoveel - heel gemakkelijk op het internet zijn. Diverse websites bieden een mogelijkheid tot bemiddeling tussen reismaatjes. Daar kan je dan aangeven naar welke landen en/ of werelddelen je graag zou willen reizen, wat voor soort reis je graag zou willen (budget of juist luxe) en hoeveel tijd en geld je tot je beschikking hebt. Op die manier kan je alsnog samen met een reispartner op vakantie en hoef je er niet alleen op uit in de drukke winkelstraten van Tokyo.