Zeilvakantie

Niets is zo lekker en ontspannend als op reis met de boot. Met de wind in de haren, de zon op je gezicht en met adembenemende vergezichten die ieder moment van de dag aan je voorbij trekken. Het is zeker geen slechte manier om je vakantie door te brengen aan boord van een zeiljacht. Daarom zijn er veel Nederlanders die op vakantie gaan met de zeilboot. Sommige gelukkige Hollanders zijn de trotse eigenaren van zo'n eigen varend voertuig. Maar je hoeft niet per se een jacht te bezitten om een fijne zeilvakantie te beleven.

Huur een zeilboot

zeilvakantie
source: stock.xchng
Want tegenwoordig kan je als vakantieganger alles overal vanalles huren. Zo kan je ook gemakkelijk naar de bestemming van je dromen vliegen en aldaar een zeilboot huren. Verschillende zeilreisorganisaties springen daar handig op in door georganiseerde zeilreizen te organiseren. Zo hoef je ook geen ervaren zeiler te zijn en kan je samen met een andere reizigers heerlijk vertoeven op een luxeus zeilschip dat op verschillende idyllische locaties aanmeerd. Als zeilliefhebber kan je er dus zelf, met je eigen reisgezelschap, of collectief met andere reizigers op uit gaan. Een geliefde bestemming voor zeilreizen is de middellandse zee, waar het klimaat veelal milder en exotischer is dan in de Nederlandse wateren. Hier genieten veel zeilliefhebbers van een lekker zonnetje, mediterrane atmospheren en is het ook bijzonder sfeervol de boot aan te meren in Turkse, Griekse of Spaanse havens. In het Turkse Marmaris, bijvoorbeeld, kan je met de boot een bijzonder decadente ervaring opdoen. Deze haven wordt namelijk vooral gebruik door luxe jachten en grote zeilschepen en is voorzien van uitstekende faciliteiten en is omringt door vele sjieke (en kwalitatief zeer goede) restaurants. Zeker een tip voor de zeil- of vaarliefhebber!

Vlieg naar je zeilbegin

Door direct naar je vertreklocatie naar keuze te vliegen, bespaar je je de uittocht vanuit Nederland met de zeilboot en kan je direct en doelgericht naar een warme vakantiebestemming. Vlieg bijvoorbeeld naar Griekenland, alwaar een mooie zeilboot op je wacht om de Griekse eilanden mee te gaan ontdekken.