Zakenreis

Voor verschillende beroepsgroepen is het belangrijk en ook buitengewoon functioneel om regelmatig te reizen. De verschillende locaties en kantoren kunnen meestal nu eenmaal niet zonder een professionele go-between. Congressen en grootschalige bijeenkomsten binnen je eigen bedrijfsdomein kunnen ook een belangrijke reden zijn om te moeten en willen reizen voor je werk. Een zakenreis wordt vaak gekenmerkt door functionaliteit, comfort en snelheid. Als je regelmatig reist heb je geen zin ofwel behoefte aan lange check-in rijen of urenlange verstoppingen aan de gate. In de Verenigde Staten (en ook in Europa) is er een speciale business class in het vliegtuig die deze extra services en vormen van comfort - natuurlijk tegen betaling - aan de klant biedt.

Met het vliegtuig op business trip
Voordelig en gemakkelijk op zakenreis: business class of niet?

Maar wat doe je nu als je zakenman of -vrouw ook graag bespaart op kleine vormen van luxe - als je liever het geld in je bedrijf of een extra vakantie stopt. Dan ga je toch voor het meeste comfort voor de beste prijs. En daar sommige gelukkige zakenmensen niet het geluk hebben een personal assistant of een secretaresse te hebben die alles voor ze boekt en organiseert, ligt het zoeken en boeken ook nog in hun handen.
Maar sommige reizende werkenden zijn niet zo luxe uitgerust, of sommige vinden het ook prettiger zelf de touwtjes in de handen te hebben en daarmee zelf verantwoordelijk te zijn voor hun reizen en de onkosten die ze daar mee maken. Voor een zakenreis is het vliegtuig toch wel hét vervoermiddel bij uitstek. Het is snel, gemakkelijk, veelal voordelig en het past zich steeds meer aan de veeleisende business traveller. Zo kan je online in-checken, werken steeds meer luchthavens en luchtvaartmaatschappijen met een inchecken per mobiele telefoon en kan je op bijna alle Europese vliegvelden gebruik maken van internettoegang en andere broodnodige faciliteiten. Een vliegticket prijsvergelijker is daarom dé uitkomst voor zelfstandige zakenmensen en reizende werkenden om flexibel de beste prijzen voor hun vliegticket te vinden en direct online te boeken.

Bussiness trip in het vliegtuig

Reizen met het vliegtuig is dus bijzonder geschikt voor korte of lange zakenreizen, congresbezoeken of internationale vergaderingen. Ieder jaar vliegen er duizenden belangrijke zakenlieden naar metropolistische steden als London of New York. Maar ook voor een topman van een groot bedrijf is het besparen op een vliegticket handig. Wie wil er immers teveel geld uitgeven aan vervoer? Controleer daarom altijd de verschillene prijzen van de vlucht(en) die je wilt boeken, en bespaar daarmee niet veel tijd, moeite en leed - maar ook geld.

De meest populaire business bestemmingen:

Picture: stock.xchng