Kindervakanties

Met de kinderen op vakantie. Het klinkt als een ware droom. Eindelijk er op uit met de hele familie na een heel jaar hard gewerkt te hebben - die lekkere en vooral welverdiende vakantie. De kinderen hebben schoolvakantie en willen dus lekker kunnen spelen en ravotten en de ouders willen vooral zoveel mogelijk rust, terwijl de kinderen het naar hun zin hebben. Maar hoe doe je dat als familie, fijn op vakantie gaan zonder overbodige stress en ruzies?

source: stock.xchng

Met de auto naar Frankrijk? Of toch liever vliegen?

Het is een veelgezien cliché, de Hollandse families die bij de start van het zomerseizoen in hun volgepropte stationwagons met of zonder een camper erachteraan op weg gaat naar Zuid-Frankrijk. Want daar is de camping waar ze al jaren naartoe gaan, en 'de kinderen vinden het zo leuk'. Meestal resulteert een autoritje naar Frankrijk helaas in zeurende, klagende en huilende kinderen die zich op de achterbank vervelen terwijl vaderliefd dapper probeert door te rijden zonder gek te worden.
Eigenlijk is op reis met de auto vaak alleen handig in theorie. Je hebt namelijk wel je eigen privacy, maar van rust komt vaak niet veel terecht. Daar komt nog bij dat je ook constant een wakker oog op de weg moet houden en een lekker band of autopech ook niet tot een zeldzaamheid behoren.
Daarom is op vakantie gaan met het vliegtuig - zeker als de kinderen al wat ouder zijn - zeker een aanrader. Je kan de knop uitzetten vanaf het moment dat je het vliegtuig instapt en de reistijd is vele malen korter dan als je met de auto zou reizen. De kinderen worden vaak automatisch vermaakt door een film of hun eigen muziek op de mp3-speler en het navigeren is alleen maar de taak van de piloot.

Waar moet je op letten als je met de kinderen op vakantie gaat?


Kinderen komen in allerlei soorten, maten, leeftijden en persoonlijkheden en daarom zijn het natuurlijk altijd de ouders zelf die het beste kunnen inschatten waar ze met hun kinderen naartoe op vakantie willen. Sommige kinderen vinden het hartstikke leuk te gaan wandelen in de Provènce, maar andere willen per sé met hun leeftijdsgenoten aan een strand kunnen liggen aan de Spaanse Rivièra. Maar een paar kleine tips kunnen natuurlijk nooit kwaad. Handig als je niet wilt omkijken naar de kosten van het eten zijn de populaire all-inclusive vakantieoorden, vooral populair in Turkije of Griekenland. Hier betaal je vooraf een vast bedrag en krijgt de hele familie een bandje of een kaartje, waar iedereen de gehele dag in het complex eten en drinken kan halen. Niet gezond voor stoute snoeperds, maar wel gemakkelijk als de kinderen oud en slim genoeg zijn voor zichzelf te zorgen. Een ander belangrijk kenmerk voor het uitzoeken van de beste kind-vriendelijke vakantie is een animatieteam, een groep aan animeerders (vermakers) die in het hoogseizoen de hotel- of campinggasten en vooral ook de jongere gasten vermaken. Veel campings en hotels beschikken over zulksoortige medewerkers en daar worden dan veelal verschillende activiteiten voor zoveel mogelijk leeftijdsgroepen georganiseerd. Leuk voor de kinderen en handig voor de ouders die daardoor echt kunnen genieten van de rust op vakantie.

Top kindvriendelijke bestemmingen voor met het vliegtuig:

Klik op een bestemming en vind meteen de voordeligste vliegtickets naar je toekomstige vakantiebestemming!