Betalen zonder creditcard

Voor veel mensen in Nederland is het nog niet zo vanzelfsprekend om online rond te surfen en overal gemakkelijk bestellingen te plaatsen en producten te kopen. Piraterij en identiteitsfraude op het internet is een veelvuldig gezien fenomeen en veel mensen zijn dan ook onzeker over online aankopen. Want wie kan er wel niet al je persoonlijke informatie online zien en zomaar stelen? Daarom betalen veel mensen nog steeds graag met de bekende acceptgiro of overschrijving, waarmee ze zelf de macht in handen hebben en behouden.

Veilig online shoppen

Natuurlijk is de angst voor dieven op het internet enigszins overdreven en valt het mee als je zelf waakzaam en voorzichtig met je informatie online om gaat. Zo lang je bij een vertrouwde online shop of bekende firma op het web je aankopen doet, ben je in essentie net zo goed beschermd als wanneer je in de winkel staat - of zelfs beter. Hoe je kan controleren of een webwinkel te vertrouwen is, kan je hier lezen.

Betaalmethodes

Dat alles neemt nog niet weg dat veel online shops verschillende betaalmethodes hanteren. Een grote, Nederlandse webwinkel zal altijd een vorm van overschrijving of acceptgiro accepteren. En tegenwoordig kennen we natuurlijk ook het concept van iDeal, wat inhoudt dat je gemakkelijk online direct geld van je rekening kan overmaken naar de online shop. Net als een overschrijving dus, alleen doe je dit direct via je bank op de website van de winkel waar je een aankoop wilt doen. Maar veel webshops en bedrijven zijn niet hoofdzakelijk actief in Nederland en hebben een meer internationale orientatie als het gaat om de manieren van betalen. Vooral in de reisbranche van vliegtickets kan je vaak alleen maar met een creditcard betalen. En dat is voor sommige mensen problematisch. In Nederland beschikt lang niet iedereen over een Visa of Mastercard - of betalen de meeste mensen niet graag met een creditcard op het web. Op Idealo's vliegticket prijsvergelijker kan je de betaalmethode van je voorkeur aanvinken en op basis van deze filter de beschikbare vliegtickets vinden. Zo voorkom je teleurstellingen bij online shops uit te komen waar je niet op de door jou verkozen manier kan betalen.