Voordeliger vliegen vanaf Duitse luchthavens

In de laatste jaren beginnen steeds meer Nederlanders de verschillende mogelijkheden te ontdekken om de het reizen met het vliegtuig aangenamer te maken. De slimme optie om niet via Schiphol te vliegen maar via een meer onconventionele luchthaven, is er hier een van. Via andere Nederlandse luchthavens en juist ook via luchthavens aan de Duitse grens vlieg je vaak voor betere prijzen naar je bestemming en heb je bovendien minder last van de lange wachttijden op Schiphol. De meest populaire Duitse luchthaven voor Nederlanders is het kleinschalige Düsseldorf-Weeze. Niet alleen ligt dit airport dichterbij voor iedereen die niet in de ranstad woont, het is ook meestal een stuk voordeliger om via een Duitse luchthaven te vliegen dan via Schiphol.

Vlieg vanaf Düsseldorf-Weeze op vakantie

Weeze (de officieele afkorting luidt NRN, van Niederrhein, maar het is in de volksmond beter bekend als Düsseldorf-Weeze) is een kleine luchthaven aan de Nederlands-Duitse grens. De luchthaven ligt niet ver van het kleine Duitse plaatsje Weeze en op korte afstand van de bekende grote stad Düsseldorf. De luchthaven van Weeze wordt vandaag de dag vooral ingezet voor low-cost vluchten en voordelige lastminutes. Met name Ryanair vliegt vanaf Düsseldorf-Weeze naar geliefde vakantiebestemmingen zoals naar Glasgow, Berlijn, Alicante, Malaga of Rome. Ook de minder bekende luchtvaartmaatschappijen zoals Hamburg International en Sky Airlines vliegen via Düsseldorf-Weeze naar o.a. Mallorca en Turkije.

Steeds meer vliegtuigmaatschappijen vliegen vanaf andere luchthavens

En ook de airline gigant Transavia is vertegenwoordigd op de luchthaven van Düsseldorf-Weeze. En steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden om via airport Weeze te vliegen. Zo hoef je er niet zo lang in de rij te staan voor de ellenlange controles op Schiphol. Ook kiezen steeds meer airlines er voor hun vluchtschema’s uit te breiden vanuit kleinere luchthavens.

Zoek en boek vanaf Weeze

  • Probeer het zelf en boek eens een vliegreis vanuit Weeze. Zoek en boek een vliegticket vanaf Düsseldorf-Weeze.
  • Een andere slimme tip is overigens om te vliegen vanaf de grotere luchthaven Düsseldorf, een luchthaven vlak in de buurt van Weeze. Vanaf hier kan je even gemakkelijk naar allerlei populaire zonbestemmingen binnen en buiten Europa vliegen. Dit geldt overigens voor meerdere Duitse luchthavens, dus ga zelf eens op ontdekkingstocht uit.