Suriname (SR)


 • Land Suriname
 • Werelddeel: Zuid-Amerika
 • Oppervlakte: 163,820 km²
 • Inwoners: 492,829
 • Hoofdstad: Paramaribo
 • ISO-code: SR
 • Officiële taal: Nederlands
 • Landnummer: +597
 • Munteenheid: Surinaamse Dollar
 • Nummerplaat: SME
 • Andere schrijfwijzen: Republiek Suriname, Surinão
 • Vliegroutes van Suriname: 431
 • Vliegroutes naar Suriname: 336
 • Populairste luchthavens: Paramaribo (PBM), Paramaribo-Zorg en Hoop (ORG)
 • Grote steden: Paramaribo, Lelydorp, Nieuw Nickerie, Moengo, Nieuw Amsterdam, Mariënburg, Wageningen, Albina, Groningen, Brownsweg, Onverwacht, Totness, Zorgvliet, Zorg en Hoop, Zoewatta
 • Luchtvaartmaatschappijen met zetel in Suriname: Surinam Airways, Fly All Ways

Reisgids Suriname (Zuid Amerika)

De Republiek Suriname is het kleinste onafhankelijke land aan de noordkust van Zuid Amerika. Het land grenst ten oosten aan Frans Guyana, ten zuiden aan Brazilië en ten westen aan Guyana.

Geografie: In het noorden aan de kust bestaat het landschap vooral uit vlaktes en mangrovebos. Achter deze kustgebieden ligt een klein savanne gebied dat overloopt in een heuvelachtig landschap, met vele regenwouden en rivieren.

Bergen en rivieren: Het hoogste punt in Suriname is de Juliana-top met 1280 meter. Deze berg is onderdeel van het Wilhelmina gebergte dat van oost naar west loopt en een lengte heeft van ongeveer 100 kilometer. Het gebergte heeft 13 toppen die boven de 1000 meter uitkomen. De langste rivier heet de Corantyne, en is 725 kilometer lang. Deze rivier heeft zijn bron in het Acarai gebergte aan de grens met Brazilië en Guyana, en loopt vandaar door Suriname heen naar de Atlantische Oceaan. Er zijn veel rivieren in Suriname die op opmerkelijke wijze met elkaar verbonden zijn door een netwerk van kanalen.

Klimaat en beste reis tijd: Suriname ligt vlakbij de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Het is er het hele jaar door heet en plakkerig weer. In Suriname zijn 2 regenseizoen, eerst een korte periode van December tot Februari, en dan een langere van April tot Augustus. Bezoekers kunnen het regenseizoen beter vermijden omdat dit seizoen bijna altijd gepaard gaat met aardverschuivingen en overstromingen.

Taal: De officiële nationale taal is Nederlands. Vrijwel de gehele bevolking spreekt ook de Creoolse taal Sranan Tongo. Andere belangrijke talen, als gevolg van een immigratiegolf 200 jaar terug, zijn Hindi en Javaans. Dan worden er ook nog een aantal inheemse talen gesproken.

Gezondheid en inentingen: Voor Suriname word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Tevens word aangeraden om lichaam dekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen. Er is het hele jaar door een risico op malaria. De medische zorg is in Suriname in orde. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Visa bepalingen: Nederlanders hebben voor Suriname een visum nodig. Neem hiervoor contact op met de Surinaamse Ambassade in Amsterdam. U kunt ook eens kijken op de site van Ministerie van Buitenlandse zaken; www.minbuza.nl.

Aankomst: De KLM (KL) is de enige luchtvaartmaatschappij die vanuit Amsterdam (AMS) rechtstreeks op Paramaribo (PMB) vliegt. Air France (AF) vliegt ook vanuit Europa op Paramaribo.

Hoofdstad: Paramaribo heeft 250.000 inwoners en ligt op zo'n 23 kilometer afstand van de Atlantische Oceaan aan de rivier de Suriname. Paramaribo is het culturele en economische middelpunt van Suriname en heeft dankzij haar langdurige koloniale verleden veel prachtige Nederlandse en Franse architectonische hoogstandjes. Deze stad valt vooral op omdat bijna alle huizen volledig uit hout bestaan. Dankzij dit feit heeft de UNESCO deze stad in 2002 op de werelderfgoedlijst gezet. Het Suriname museum in het onlangs gerenoveerde Fort Zeelandia, het Onafhankelijkheid plein en het paleis van de president zijn allemaal de moeite waard om te bekijken.De 2 tuinen, de Cultuurtuin, en de Palmentuin zijn ook erg mooi en mogen bij een bezoek aan Paramaribo zeker niet in uw programma ontbreken.

Interessante plekken: Suriname is met name onder onafhankelijke reizigers erg populair vanwege de adembenemende landschappen, diverse regenwouden, de diversiteit van de oude en nieuwe culturen en de rijkdom aan flora en fauna. De natuurreservaten van Brownsberg en Voltzberg zijn goed ontwikkeld voor het toerisme met een groot aantal comfortabele lodges. Een tocht met de boot biedt een goede gelegenheid om de paradijselijke water wereld en het interieur van het land te verkennen.

Religie: Bijna 50% van de multi-etnische bevolking is Christelijk. Dan is nog ongeveer 25% Hindoe, en zo'n 5% hangt Natuur-religies aan.

Grote steden: Paramaribo, Wanica, Nieuw Nickerie and Meerzorg.

De populairste vluchten en lagekostenvluchten van en naar Suriname / SR

14 Vluchten per week met Surinam Airways, TUI Airlines Nederland, KLM, Xiamen Airlines9 Vluchten per week met Surinam Airways, FlexFlight, Insel Air, Fly All Ways14 Vluchten per week met Surinam Airways, TUI Airlines Nederland, KLM, Xiamen Airlines


9 Vluchten per week met Surinam Airways, FlexFlight, Insel Air, Fly All Ways7 Vluchten per week met Surinam Airways, Caribbean Airlines