Saint Vincent en de Grenadines (VC)


 • Land Saint Vincent en de Grenadines
 • Werelddeel: Noord-Amerika
 • Oppervlakte: 388 km²
 • Inwoners: 117,848
 • Hoofdstad: Kingstown
 • ISO-code: VC
 • Officiële taal: Engels
 • Landnummer: +1784
 • Munteenheid: Oost-Caribische Dollar
 • Nummerplaat: WV
 • Andere schrijfwijzen: San Vicente y las Granadinas, Saint Vincent und die Grenadinen
 • Vliegroutes van Saint Vincent en de Grenadines: 152
 • Vliegroutes naar Saint Vincent en de Grenadines: 253
 • Populairste luchthavens: St. Vincent (SVD), Port Elizabeth Bequia (BQU)
 • Grote steden: Kingstown Park, Georgetown, Byera Village, Biabou, Port Elizabeth, Chateaubelair, Dovers, Chapmans, Calliaqua, Charlestown, Chauncey, Cheltenham, Clare Valley, Clifton, Colonarie
 • Luchtvaartmaatschappijen met zetel in Saint Vincent en de Grenadines: One Caribbean

reisgids Saint Vincent and the Grenadines (Noord Amerika)

De onafhankelijke eilandstaat Saint Vincent and the Grenadines is een deel van het Britse Commonwealth en ligt in het oostelijk Caribisch gebied, tussen St. Lucia en Grenada. Deze kleine Antilliaanse archipel is onderdeel van de Windward eilanden. Dit is een ketting van 32 eilandjes die helemaal verder loopt tot aan Grenada.

Geografie: De eilanden hebben net als alle andere bovenwindse eilanden een vulkanische oorsprong. Karakteristiek voor deze eilanden is dat ze allemaal een oppervlak hebben van bergen en valleien die rijkelijk bedekt zijn met oerwoud. Alleen op St. Vincent is de kustlijn bijna zwart door het lava gesteente. Het hoogste punt met 1234 meter heet La Soufrière en is ook te vinden op dit eiland. Alle andere eilanden van de Grenadines hebben witte droom-stranden helder water en een rijke begroeiing.

Klimaat: St. Vincent heeft een constant zee/tropisch klimaat met een gemiddelde dagelijkse temperatuur van ongeveer 25 ° C. Regelmatig passaat winden helpen het weer draaglijk te maken op dit overwegend zonnige eiland. Net als alle andere eilanden in het Caribisch gebied, is er op de Grenadines ook een regenseizoen. Dit vind plaats tussen Juni en Oktober en gaat vaak gepaard met alles verwoestende orkanen. De meest aangename tijd om de eilanden te bezoeken is tussen de maanden Januari en Mei. In deze tijd is het storm-seizoen net voorbij en bloeit de natuur in al haar glorie op.

Taal: De officiële nationale taal is het Engels.

Gezondheid en inentingen: Voor Saint Vincent and the Grenadines word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Tevens word aangeraden om lichaam dekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen. De medische zorg is enkel goed in de hoofdstad Kingston. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om enkel water uit flessen te drinken en fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Visum bepalingen: over het algemeen dient het paspoort vanaf het moment van aankomst nog 6 maanden geldig te zijn. Men heeft voor reizen van kortere duur dan 90 dagen geen visum nodig, voor meer informatie verwijzen wij u door naar de ambassade van Saint Vincent en de Grenadines u kunt ook eens kijken op de site van het ministerie van buitenlandse zaken: www.minbuza.n.

Aankomst: Er zijn momenteel nog geen directe vluchten naar Saint Vincent en de Grenadines. Alle vluchten hebben minstens 2 tussenstops. 2 Mogelijke routes zijn via London Gatwick (LGW) naar Antiqua (ANU) met British Airways (BA), een andere mogelijkheid is via Madrid (MAD) naar San Juan (SJU) met Iberia (IB). Beide routes hebben een tussenstop waarna verder gevlogen kan worden met bijvoorbeeld de Liat (LI). Vanuit Kingstown kan er met Mustique Airways of SVG air verder gevlogen worden naar bijvoorbeeld Mustique (MQS), Canouan (CIW) of Union Island (UNI).

Hoofdstad: de hoofd en havenstad; Kingstown ligt in een beschutte inham aan de zuidelijke kust van Saint Vincent. Het focus punt en handelscentrum van deze kleine stad waar 30.000 mensen wonen is de haven waar de mensen elkaar regelmatig ontmoeten om nieuw uit te wisselen en te winkelen. Attracties zijn onder andere St. Mary's kathedraal en de ruïnes van Forts Charlotte, die zich op de hellingen van een 180 m (590 ft) hoge heuvel ten noorden van het stadje bevinden. Bezoekers mogen in geen geval verzaken een bezoekje aan de Botanische Tuin, die de oudste in de "Nieuwe Wereld".

Interessante plekken en stranden: het platteland in St. Vincent is relatief groen en bergachtig. Het eiland beschikt over steile bergen en diepe ravijnen met pittoreske watervallen. De 1234 m (4048 ft) hoge berg La Soufrière is zonder twijfel een van de bijzonderste natuurlijke bezienswaardigheden van het eiland. Na een 5 uur durende klim, kunnen wandelaars genieten van het mooiste uitzicht op de Caribische eilanden. In de buurt van de berg liggen de bekende Baleine watervallen, die helaas alleen te bereiken zijn met de boot. De stranden van de westkust hebben alles voor een ontspannen strand-vakantie: de reiziger wordt begroet door een lange reeks van paradijselijke stranden met goud en zwart gekleurd zand. De beste duik-locatie is de Indian Bay. Zij die iets exclusiever of stiller zoeken word aangeraden om per veerboot naar het naburige Young Island te varen. Dit prachtige kleine paradijs heeft adembenemende stranden die enkel 's weekends en in het hoogseizoen drukker worden.

Bequia is een eiland dat populair bij de beroemde. Het is het grootste eiland van de Grenadines en ligt slechts 14 km onder St. Vincent. Veel grote en dure jachten van s' werelds rijkste mensen zijn te vinden zijn in de natuurlijke haven van Admirality Bay, waar bezoekers kunnen zien hoe de lokale bevolking in de middaguren bezig is hun handgemaakte vissersboten te maken. Zij die in Bequia op zoek zijn naar goede stranden gaan het beste naar Lower Bay. Dit deel van de kustlijn heeft gouden zand en is ideaal voor alle vormen van watersport.

Alle andere eilanden van de Grenadines hebben een min of meer vergelijkbaar landschap met turquoise water, zandstranden en uitstekende zwem-gelegenheden.

Religie: De bevolking van de Grenadines is voor 95% Christelijk.

Steden: Kingstown, Georgetown, Byera, Barrouaille, Layou en Biabou.

De populairste vluchten en lagekostenvluchten van en naar Saint Vincent en de Grenadines / VC
12 Vluchten per week met LIAT, Amerijet International