Paraguay (PY)


 • Land Paraguay
 • Werelddeel: Zuid-Amerika
 • Oppervlakte: 406,752 km²
 • Inwoners: 6,800,284
 • Hoofdstad: Asunción
 • ISO-code: PY
 • Officiële taal: Spaans, Guarani
 • Landnummer: +595
 • Munteenheid: Guarani
 • Nummerplaat: PY
 • Vliegroutes van Paraguay: 1047
 • Vliegroutes naar Paraguay: 819
 • Populairste luchthavens: Asuncion (ASU), Ciudad Del Este (AGT), Pedro Juan (PJC)
 • Grote steden: Asunción, San Lorenzo, Capiatá, Lambaré, Fernando de la Mora, Limpio, Nemby, Encarnación, Mariano Roque Alonso, Itauguá, Villa Elisa, San Antonio, Caaguazú, Presidente Franco, Coronel Oviedo
 • Luchtvaartmaatschappijen met zetel in Paraguay: LATAM Paraguay, Paranair

Reisgids Paraguay (Zuid Amerika)

De republiek Paraguay is een Zuid Amerikaans land dat grenst aan Brazilië, Argentinië in het zuidwesten en Bolivia in het noordwesten. De naam Paraguay betekend in de taal van de oorspronkelijke bewoners, de Guarani; "water dat leid naar water".

Geografie: De Paraguay rivier verdeelt het land in twee karakteristieke landschappen. Het oostelijke gedeelte word doorkruist door een bergketen, 600 meter in hoogte, en komt uit op het Mato-Grosso Plateau in het noorden. Ten oosten en zuiden hiervan zijn de oude nederzettingen waar het grootste gedeelte van de bevolking leeft. Dit landschap grenst aan landbouwgrond en dichtbegroeide bossen. Ten westen van de rivier bestaat het land uit dichtgeslibde vlakten, van een overwegend grijze kleur, waarbij het zuiden en oosten bedekt zijn met moerassen. In dit gebied wonen vrijwel geen mensen.

Bergen en rivieren: De hoogste berg is de San Rafael (850 meter) en de langste rivier is deel van de Rio Paraná, die 804 kilometer lang is en op de grens met Argentinië en Brazilië loopt. Het grootste meer is het Ypacarai meer (46 km²).

Klimaat en beste reistijd: Het klimaat in Paraguay is subtropisch met temperatuurschommelingen gedurende het hele jaar. Tussen December en Maart kan het erg heet worden en de geografische winter, waar het erg koud kan zijn, loopt van Juni tot September. Het regenseizoen is ook tussen Oktober en Maart.

Taal: De officiële talen zijn Spaans en Guarani. Engels word enkel begrepen door de mensen die zaken doen en handel drijven in de hoofdstad.

Gezondheid en inentingen: Voor Paraguay word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Tevens word aangeraden om lichaam dekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen. Malaria komt voor in Paraguay, en het is verstandig om hier voor vertrek met uw huisarts over te spreken. De medische zorg is enkel fatsoenlijk in de grotere steden. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Visum bepalingen: Voor Paraguay geld er geen visumplicht, mits men niet langer dan 90 dagen wil verblijven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ambassade van Paraguay, of kijken op de site van het ministerie van buitenlandse zaken; www.minbuza.nl.

Aankomst: Er zijn momenteel nog geen nonstop vluchten vanuit Europa naar Paraguay. De Beste connectie naar Asunción (ASU) is met Iberia (IB) en de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij de TAM (JJ), hierbij dient ten minste 1 keer overgestapt te worden in een ander Zuid Amerikaans land. TAM Mercosur kan gebruikt worden voor binnenlandse vluchten in Paraguay, zo kunt u bijvoorbeeld van Asunción naar Ciudad Del Este (AGT) vliegen. Tevens heeft de TAM andere aantrekkelijke Zuid Amerikaanse bestemmingen in de aanbieding.

Hoofdstad: Asunción heeft de zelfde naam als de baai waar zij aan gelegen is aan de voet van de Rio Paraguay. De stad zelf heeft 500.000 inwoners, maar met alle aangegroeide dorpjes eromheen zijn het er ongeveer 2 miljoen. De hoofdattractie is de gotische kerk. De parken en de botanische tuin zijn ook erg mooi. Andere bezienswaardigheden zijn de kerk van La Encarnacion en het Panteon de los Heroes, een kleinere versie van Les Invalides in Parijs. Hier liggen de nationale helden begraven. Vanuit Ascuncion kan men georganiseerde uitstapjes maken naar de Iguazu waterval en de Salto Crystal waterval. Excursies naar Villera en boot-tochtjes over de Rio Pilcomayo zijn er erg populair.

interessante plekken: Zij die naar de Iguazu waterval reizen moeten ook een bezoekje brengen aan Ciudad Del Este. Vlakbij de stad zijn de pittoreske Monday watervallen en het Itaipu reservoir, beiden een bezoekje waard. Tijdens de koloniale tijd was het stadje de woonplaats van Franciscaanse missionarissen, die er vele kerken hebben achtergelaten die versierd zijn met houten ornamenten.

Religie: Meer dan 95% van de Paraguayanen zijn katholiek. Er zijn kleine groepen protestanten en aanhangers van het Baha'i geloof.

Grote steden: Asunción, Lambaré, Encarnación, Ciudad del Este, Fernando de la Mora, Pedro Juan Caballero and San Lorenzo.